U subotu je, 30. rujna 2023. godine, u Orahovici održan Sabor Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj (EPC u RH) na kojemu su sudjelovali predstavnici lokalnih crkava, izborni delegati i drugi ugledni gosti iz cijele Hrvatske. Ovogodišnji je Sabor bio izborni sabor koji je na novi četverogodišnji mandat za predsjednika EPC u RH izabrao pastora Damira Špoljarića, za dopredsjednika pastora Lasla Hornjika te za tajnika pastora Deana Tomića. Uz navedene, koji su prema funkciji ujedno i članovi Prezbiterija EPC u RH, izabrano je i četiri člana Prezbiterija, a to su gospođa Eva Husak-Bačac, pastor Goran Punda, pastor Jure Dohnal i pastor Oliver Buljat.

Saboru su prisustovali i Jeremy Bohall, predavač i suradnik Evanđeoskog teološkog veleučilišta (ETV), i dr.sc. Greg Thellman, prodekan za nastavu i znanost na ETV-u, koji su na Saboru bili predstavnicima svojih lokalnih crkava, dok su dr.sc. Peter Kuzmič, umirovljeni dekan ETV-a, i dr.sc. Dalibor Kraljik, dekan ETV-a, bili gostima na ovom cijenjenom skupu.

Dr. Kuzmič je u svojem obraćanju prisutnim uzvanicima predstavio dr. Kraljika u njegovoj novoj službi, dok je dekan Kraljik, uz čestitke izabranom predsjedniku Špoljariću i izabranim članovima Prezbiterija, zahvalio na dugogodišnjoj podršci i suradnji EPC-a i ETV-a te pozvao na nastavak suradnje, partnerstvo i međusobnu molitvenu potporu i u budućem razdoblju. Sabor je zaključen zajedništvom molitve i Gospodnje Večere.