1) Popuni:

Obrazac za stručni studij

Obrazac za specijalistički studij

Obrazac za cjeloživotno učenje (program)

Obrazac za cjeloživotno učenje (kolegij)

2) Potrebni dokumenti

Uz prijavnicu za preddiplomski studij priložite i:

 • Preslike (dovoljna je fotokopija) svih diploma.
 • Preslike svih transkripata o vašim akademskim postignućima sukladno priloženim diplomama.
 • Izjava namjere u kojoj navodite svoju motivaciju za preddiplomski/diplomski studij (maksimum 500 riječi).
 • Tri nove fotografije veličine za putovnicu.
 • Preslika stranica putovnice s vašim podacima (ili preslika vaše osobne iskaznice, ako ste državljanin R. Hrvatske).
 • Dokaz o uplati nepovratnih 150 HRK uz prijavnicu.
 • Dvije preporuke: jedna koja govori o vama kao osobi i jedna preporuka crkve.

Uz prijavnicu za diplomski studij priložite i:

 • Preslike (dovoljna je fotokopija) svih diploma.
 • Preslike svih transkripata o vašim akademskim postignućima sukladno priloženim diplomama.
 • Izjava namjere u kojoj navodite svoju motivaciju za diplomski studij (maksimum 500 riječi).
 • Tri nove fotografije veličine za putovnicu.
 • Preslika stranica putovnice s vašim podacima (ili preslika vaše osobne iskaznice, ako ste državljanin R. Hrvatske).
 • Preslike svih certifikata o poznavanju engleskog jezika.
 • Vaš najnoviji životopis (Curriculum Vitae).
 • Primjerak svog akademskog uradka/teksta (maksimum 5000 riječi).
 • Dokaz o uplati nepovratnih 220 HRK uz prijavnicu.
 • Dvije akademske preporuke: koja govori o vama kao osobi i jedna preporuka crkve.

Prijavnice za studij se neće prihvatiti dok se ne prime i odobre svi dokumenti te pošalje službena obavijest. Prijava na studij nije potpuna bez službene obavijesti.

Studenti u preddiplomskom studiju moraju imati završenu četverogodišnju srednju školu. Od 2010. godine moraju također imati položenu državnu maturu. Pored potrebnih dokumenata, svaki će budući student imati razgovor s koordinatorom studijskih programa. 

3) Kada poslati prijavu

Preporučuje se rana prijava, jer je upis ograničen. Kandidat može poslati prijavu i do godinu dana prije planiranog upisa.

Svi aplikacijski obrasci moraju biti popunjeni i poslani do 15. rujna. Studenti koji žele prenijeti bodove s drugog fakulteta moraju poslati prijepise ocjena i podnijeti zahtjev do 15. lipnja.

4) Zatraži vizu

Studenti koji nisu hrvatski državljani moraju podnijeti zahtjev za ostvarivanje studentske vize najbližoj hrvatskoj ambasadi. Visoko evanđeosko teološko učilište ne preuzima odgovornost za vizu, međutim naglašavamo da ostvarivanje vize može trajati i nekoliko mjeseci.

Najnovije vijesti

 • Sačuvajte datum: Teološka konferencija o kršćanskom obraćenju, 1. - 3. srpnja 2021.

  VETU organizira integrativnu teološku konferenciju pod nazivom "Kršćansko obraćenje: multidisciplinarna, međunarodna i ekumenska perspektiva". Konferencija ima za cilj biti znanstveno i reflektirajuće istraživanje kršćanske prakse i iskustva obraćenja iz različitih relevantnih akademskih disciplina, nacionalno-kulturnog konteksta i crkvene tradicije, s posebnim naglaskom na tu temu u kontekstu srednje i istočne Europe. Konferencija će sadržavati prezentacije akademskih radova glavnih predavača i prihvaćene radove koji će biti izabrani iz radova prijavljenih na otvoreni poziv za iste, kao i planirana interaktivna predavanja o temama koje će biti određene. Antologija nekih ili svih predstavljenih radova će se nastojati objaviti do listopada 2022. u povodu 50. obljetnice Učilišta. Više o konferenciji na poveznici.
 • Produžili smo rok za rane prijave, do 31. svibnja!

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 15. svibnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Izvanredna obustava nastave

  Sve visoke škole, uključujući i našu, su dobile dobile upute od Vlade da se obustavlja redovna nastava na razdoblje od dva tjedna. Naše stručno vijeće je donijelo odluku, s obzirom na broj studenata koji dolaze iz udaljenijih krajeva i mogućnost kasnijeg produljenja tog razdoblja, da VETU obustavlja redovnu nastavu u učionicama na razdoblje od mjesec dana, odnosno da ćemo s nastavom u učionicama započeti u tjednu od 20. travnja. Naša nastava svih kolegija će se odvijati putem interneta - predavači će svoje materijale postavljati na stranice learn.evtos.hr (Moodle), te su studenti obavezni biti u kontaktu sa svojim predmetnim predavačima i izvršavati sve obaveze koje predavač odredi. Svaki student ima korisničke podatke te je upisan u ovim stranicama u one kolegije koje sluša u ovom semestru.Predavač komunicira sa studentima preko navedenih stranica, šalje poruke, postavlja materijale, snima sadržaj i u slučaju problema sa sustavom koristi e-mail za informiranje ili kontaktira sustav podrške za rad na Moodle stranicama.
 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!