Dopusnice Ministarstva znanosti i obrazovanja u Republici Hrvatskoj

Na temelju odredbe članka 20. stavka 7. Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju i Pravilnika o sadržaju dopusnice i uvjetima za izdavanje dopusnice za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, izvođenje studijskog programa i reakreditaciju visokih učilišta, te članka 96. Zakona o općem upravnom postupku, u povodu podnesenog zahtjeva Visokog evanđeoskog teološkog učilišta u Osijeku - Visoke škole za izvođenje studijskih programa, a po pozitivnoj akreditacijskoj preporuci Agencije za znanost i visoko obrazovanje od 4. svibnja 2018. godine, uz prethodno mišljenje Akreditacijskoga savjeta Agencije, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je 15. svibnja 2018. godine:

 

Validacije Europskog evanđeoskog akreditacijskog udruženja (EEAU)

Tijekom svoje posjete Učilištu, a temeljem prethodnog zahtjeva i dostavljene dokumentacije u postupku validacije studijskih programa pri Europskom evanđeoskom akreditacijskom udruženju, ECTE (EEAA) Vijeće donijelo je 14. travnja 2018. godine odluku o petogodišnjoj validaciji studijskih programa koji se izvode na Visokom evanđeoskom teološkom učilištu.

EEAU ne dodjeljuje diplome, već validira postojeće programe prema standardu evanđeoskih teoloških učilišta. Student na temelju diplome i pratećih dokumenata koje primi završetkom studiranja pri Učilištu, može zatražiti EEAA certifikat koji studentu omogućava prepoznatljivost u evanđeoskim okruženjima te potvrđuje visoki standard teološkog visokog obrazovanja.

Najnovije vijesti

 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 30. travnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Međunarodna teološka konferencija u veljači Osijeku

  Duhovnost je važna! 19.-22. veljače 2019., Osijek, Hrvatska Promišljanja o duhovnim dimenzijama misijske teologije i lokalnih misijskih praksi u Centralnoj i Istočnoj Europi
 • Učilište dobilo dopusnice

  Učilište dobilo dopusnice za studijske programe!
 • Intenzivna predavanja

  Od 27. studenog do 1. prosinca Učilište organizira drugi tjedan intenzivnih predavanja (raspored). Pohađanje je obavezno i važno zbog konzultacija s predavačima.