VETU-ov program cjeloživotnog učenja namijenjen je onima koji žele učiti više o Bibliji, širiti svoje teološko razumijevanje i biti opremljeni za službu u svojoj crkvi i širem društvu, a koji trenutno ne žele ili ne mogu upisati punovremeni studij teologije. U programu cjeloživotnog učenja na VETU-u, svatko sa barem svjedodžbom završene četverogodišnje srednje škole može slušati kolegije bez upisa u studijski program. Zainteresirani se mogu prijaviti za jedan ili više kolegija koji se nude u semestrima te će po uspješnom završetku svih obaveza svakog kolegija dobiti potvrdu o istome. Ako se polaznici po završetku programa odluče upisati u akreditirani studijski program teologije, tada položeni kolegiji u programu cjeloživotnog učenja mogu biti priznati u akreditiranom studijskom programu (do 60 ECTS bodova).

Program cjeloživotnog učenja može biti dobar odabir za:

 1. One već u kršćanskoj službi koji nemaju trenutno vremena za punovremeni studij, ali žele učiti u nekim vremenskim okvirima kako bi bili bolje opremljeni za službu.
 2. Kršćane koji su zaposleni, ali žele obogatiti svoje teološko razumijevanje i postati spremniji za kršćanski život i laičku službu.
 3. Sveučilišne studente u drugim disciplinama koji bi voljeli dopuniti svoj sveučilišni program s teološkim predmetima ili potencijalno pripremiti se za diplomski teološki studij.
 4. Mlade ljude koji bi htjeli ozbiljnije proučiti Bibliju i teologiju bez obaveze punovremenog studija.
 5. Slično tome, nedavno maturirane učenike koji bi se htjeli iskušati u "prijelaznoj-godini" u kršćanskom studiju prije nego li upišu studij na nekom fakultetu ili se zaposle.

Što polaznici programa cjeloživotnog učenja mogu učiti?

Bilo koji kolegij na VETU-u se može slušati u programu cjeloživotnog učenja ukoliko su ispunjeni preduvjeti. Polaznici koji žele slušati kolegije na diplomskom studiju u programu cjeloživotnog učenja moraju već imati diplomu završenog preddiplomskog studija te one preduvjete propisane za određeni kolegij. Predavanja se održavaju ili na hrvatskom ili na engleskom jeziku, a prijevod neće možda uvijek biti dostupan. Polaznici trebaju provjeriti koji je jezik nastave i saznati mogu li razumijeti dovoljno za pohađanje.

Kada su predavanja i je li potrebno biti u Osijeku?

VETU održava nastavu u učionici te dio nastave provodi na-daljinu. U semestru se organiziraju tri "intenzivna tjedna" kada se provodi nastava u učionici u Osijeku i kada polaznici mogu pohađati nastavu i upoznati predavače. Ostali dio nastave se može pratiti putem Moodle platforme za učenje, preko stranice learn.evtos.hr. Neka predavanja se održavaju i tijekom ostalih tjedana u semestru te polaznici mogu te kolegije također dolaziti pohađati.

Koja je cijena?

S obzirom da polaznici nisu upisani u punovremeni studij, oni plaćaju samo za one kolegije koje pohađaju po cijeni od 100 HRK / ECTS bod. Ako polaznici trebaju smještaj u Osijeku tijekom naših intenzivnih tjedana, mogu biti smješteni u našem studentskom domu po cijeni dostupnoj na www.evtos.hr - O visokoj školi - Cjenik

Kako se upisati?

Proces prijave za upis na program cjeloživotnog učenja tj. program u postupku stjecanja akademskog naziva:

 1. Ispuniti prijavnicu
 2. Dostaviti upisnu dokumentaciju u ured Studentske referade, VETU, Cvjetkova 32, Osijek.
  • preslika osobne iskaznice;
  • preslika diplome/svjedodžbe o završenom odgovarajućem stručnom ili preddiplomskom studiju;
  • dopunsku ispravu o studiju kojom se potvrđuje koje je ispite student položio ili prijepis ocjena;

 

Najnovije vijesti

 • Sačuvajte datum: Teološka konferencija o kršćanskom obraćenju, 1. - 3. srpnja 2021.

  VETU organizira integrativnu teološku konferenciju pod nazivom "Kršćansko obraćenje: multidisciplinarna, međunarodna i ekumenska perspektiva". Konferencija ima za cilj biti znanstveno i reflektirajuće istraživanje kršćanske prakse i iskustva obraćenja iz različitih relevantnih akademskih disciplina, nacionalno-kulturnog konteksta i crkvene tradicije, s posebnim naglaskom na tu temu u kontekstu srednje i istočne Europe. Konferencija će sadržavati prezentacije akademskih radova glavnih predavača i prihvaćene radove koji će biti izabrani iz radova prijavljenih na otvoreni poziv za iste, kao i planirana interaktivna predavanja o temama koje će biti određene. Antologija nekih ili svih predstavljenih radova će se nastojati objaviti do listopada 2022. u povodu 50. obljetnice Učilišta. Više o konferenciji na poveznici.
 • Produžili smo rok za rane prijave, do 31. svibnja!

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 15. svibnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Izvanredna obustava nastave

  Sve visoke škole, uključujući i našu, su dobile dobile upute od Vlade da se obustavlja redovna nastava na razdoblje od dva tjedna. Naše stručno vijeće je donijelo odluku, s obzirom na broj studenata koji dolaze iz udaljenijih krajeva i mogućnost kasnijeg produljenja tog razdoblja, da VETU obustavlja redovnu nastavu u učionicama na razdoblje od mjesec dana, odnosno da ćemo s nastavom u učionicama započeti u tjednu od 20. travnja. Naša nastava svih kolegija će se odvijati putem interneta - predavači će svoje materijale postavljati na stranice learn.evtos.hr (Moodle), te su studenti obavezni biti u kontaktu sa svojim predmetnim predavačima i izvršavati sve obaveze koje predavač odredi. Svaki student ima korisničke podatke te je upisan u ovim stranicama u one kolegije koje sluša u ovom semestru.Predavač komunicira sa studentima preko navedenih stranica, šalje poruke, postavlja materijale, snima sadržaj i u slučaju problema sa sustavom koristi e-mail za informiranje ili kontaktira sustav podrške za rad na Moodle stranicama.
 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!