Program cjeloživotnog učenja namijenjen je onima koji žele učiti više o Bibliji, širiti svoje teološko razumijevanje i biti opremljeni za službu u svojoj crkvi i širem društvu, a koji trenutno ne žele ili ne mogu upisati punovremeni studij teologije. U programu cjeloživotnog učenja na veleučilištu, svatko sa barem svjedodžbom završene četverogodišnje srednje škole može slušati kolegije bez upisa u studijski program. Zainteresirani se mogu prijaviti za jedan ili više kolegija koji se nude u semestrima te će po uspješnom završetku svih obaveza svakog kolegija dobiti potvrdu o istome. Ako se polaznici po završetku programa odluče upisati u akreditirani studijski program teologije, tada položeni kolegiji u programu cjeloživotnog učenja mogu biti priznati u akreditiranom studijskom programu (do 60 ECTS bodova).

Program cjeloživotnog učenja može biti dobar odabir za:

 1. One već u kršćanskoj službi koji nemaju trenutno vremena za punovremeni studij, ali žele učiti u nekim vremenskim okvirima kako bi bili bolje opremljeni za službu.
 2. Kršćane koji su zaposleni, ali žele obogatiti svoje teološko razumijevanje i postati spremniji za kršćanski život i laičku službu.
 3. Sveučilišne studente u drugim disciplinama koji bi voljeli dopuniti svoj sveučilišni program s teološkim predmetima ili potencijalno pripremiti se za diplomski teološki studij.
 4. Mlade ljude koji bi htjeli ozbiljnije proučiti Bibliju i teologiju bez obaveze punovremenog studija.
 5. Slično tome, nedavno maturirane učenike koji bi se htjeli iskušati u "prijelaznoj-godini" u kršćanskom studiju prije nego li upišu studij na nekom fakultetu ili se zaposle.

Što polaznici programa cjeloživotnog učenja mogu učiti?

Bilo koji kolegij na veleučilištu se može slušati u programu cjeloživotnog učenja ukoliko su ispunjeni preduvjeti. Polaznici koji žele slušati kolegije na diplomskom studiju u programu cjeloživotnog učenja moraju već imati diplomu završenog prijediplomskog studija te one preduvjete propisane za određeni kolegij. Predavanja se održavaju ili na hrvatskom ili na engleskom jeziku, a prijevod neće možda uvijek biti dostupan. Polaznici trebaju provjeriti koji je jezik nastave i saznati mogu li razumjeti dovoljno za pohađanje.

Kada su predavanja i je li potrebno biti u Osijeku?

Veleučilište održava nastavu u učionici te dio nastave provodi na daljinu. U semestru se organiziraju "intenzivni tjedni" kada se provodi nastava u učionici u Osijeku i kada polaznici mogu pohađati nastavu i upoznati predavače. Ostali dio nastave se može pratiti putem Moodle platforme za učenje, preko stranice learn2.evtos.hr. Neka predavanja se održavaju i tijekom ostalih tjedana u semestru te polaznici mogu te kolegije također dolaziti pohađati.

Koja je cijena?

S obzirom da polaznici nisu upisani u punovremeni studij, oni plaćaju samo za one kolegije koje pohađaju po cijeni od 15 EUR / ECTS bod. Ako polaznici trebaju smještaj u Osijeku tijekom naših intenzivnih tjedana, mogu biti smješteni u našem studentskom domu po cijeni dostupnoj na www.evtos.hr - O visokoj školi - Cjenik

Kako se upisati?

Proces prijave za upis na program cjeloživotnog učenja tj. program u postupku stjecanja akademskog naziva:

 1. Ispuniti prijavnicu
 2. Dostaviti upisnu dokumentaciju u ured Studentske referade, ETV, Cvjetkova 32, Osijek.
  • preslika osobne iskaznice;
  • preslika diplome/svjedodžbe o završenom odgovarajućem stručnom ili preddiplomskom studiju;
  • dopunsku ispravu o studiju kojom se potvrđuje koje je ispite student položio ili prijepis ocjena;