Razgledanje studentskog centra

Prospektivni studenti su srdačno pozvani da razgledaju studentski kampus, te provedu ispunjen dan aktivnostima, uključujući predavanja, studentsku službu, studentsko savjetovalište i prateći obrok. Posjete i smještaj je potrebno dogovoriti barem jedan tjedan unaprijed. Gosti bi trebali planirati svoj dolazak između 8:00 i 16:00 sati (ponedjeljak - petak), ukoliko žele prisustvovati predavanjima. Studentske službe su svakog četvrtka s početkom u 12:00, nakon čega slijedi ručak.

Pišite nam na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa pitanjima i ukoliko želite dogovoriti razgledanje.

Život u zajednici

Na VETU-u nismo samo akademska ustanova, već i zajednica. Studenti zajedno žive na kampusu, zajedno dijele obroke tri puta dnevno u studentskom restoranu i doprinose održavanju kampusa s dvanaest sati tjedno kroz različite zadatke. Studenti i osoblje se zajedno okupljaju i sudjeluju u studentskim službama kao način rasta u Gospodinu. Također zajedno slavimo u mnogim evanđeoskim crkvama s lokalnim kršćanima. Svi studenti su uključeni u praktičnu službu obuke koja ih vodi u crkve, sirotišta i druga mjesta. Na VETU-u učimo kako živjeti zajedno, proučavati, raditi, slaviti i stjecati iskustvo praktične službe u raznim okruženjima.

Studentski radni zadaci

Prema VETU pravilniku, svi studenti izvršavaju dva sata dnevno određenog zadatka za dobrobit cijele zajednice VETU-a. Očekuje se od studenta da izvršava svoje dužnosti savjesno i da održava dnevnu rutinu koja je dio života ove zajednice. Svaki student treba obavljati svoj zadatak u određeno vrijeme. Zadaci su zaista razni - od pomaganja u kuhinji, čišćenje zgrade, čišćenje okoliša, prijevoda, do pomaganja profesorima i obavljanja uredskog tipa zadatka.

Dnevni raspored

Kampus se zaključava u 23h svaku večer i otključava u 7h slijedećeg jutra. Tijekom tog vremena očekuje se od studenata da budu u svojim sobama. Bilo kakva aktivnost koja uznemiruje druge studente tijekom noćnih sati (23.oo - 7.oo) nije dopuštena (tj. bučno čišćenje, glasno slušanje glazbe, gledanje TV-a, tuširanje, glasno razgovaranje, itd.).

Rekreacija

Za vrijeme toplog vremena studenti mogu iskoristiti vrijeme u dvorištu kampusa za igranje nogometa, košarke, odbojke i drugih vanjskih sportova, ili za odmaranje. Za one koji žele malo rekreacije i svježeg zraka - Osijek je blagoslovljen s mnogim parkovima i puteljcima, osobito duž rijeku Dravu. Također, nedaleko od kampusa se nalazi i zatvoreni bazen, kao i fitness i aerobik centri. Za odmor i druženje, studenti koriste "Menonitsku sobu" opremljenu dugačkim ležajima, televizorom sa DVD-om, gdje studenti često organiziraju prikazivanje filmova vikendom. Na početku svake akademske godine osoblje i studenti organiziraju poseban doček za one nove studente kako bi se lakše uklopili, upoznali te prilagodili. Svakog Božića studenti priređuju kreativnu zabavu, a na kraju godine nešto slično organiziraju za one kojima je to zadnja godina u zajednici VETU-a.