Razgledanje studentskog centra

Prospektivni studenti su srdačno pozvani da razgledaju studentski kampus, te provedu ispunjen dan aktivnostima, uključujući predavanja, studentsku službu, studentsko savjetovalište i prateći obrok. Posjete i smještaj je potrebno dogovoriti barem jedan tjedan unaprijed. Gosti bi trebali planirati svoj dolazak između 8:00 i 16:00 sati (ponedjeljak - petak), ukoliko žele prisustvovati predavanjima. Studentske službe su svakog četvrtka s početkom u 12:00, nakon čega slijedi ručak.

Pišite nam na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa pitanjima i ukoliko želite dogovoriti razgledanje.

Život u zajednici

Na VETU-u nismo samo akademska ustanova, već i zajednica. Studenti zajedno žive na kampusu, zajedno dijele obroke tri puta dnevno u studentskom restoranu i doprinose održavanju kampusa s dvanaest sati tjedno kroz različite zadatke. Studenti i osoblje se zajedno okupljaju i sudjeluju u studentskim službama kao način rasta u Gospodinu. Također zajedno slavimo u mnogim evanđeoskim crkvama s lokalnim kršćanima. Svi studenti su uključeni u praktičnu službu obuke koja ih vodi u crkve, sirotišta i druga mjesta. Na VETU-u učimo kako živjeti zajedno, proučavati, raditi, slaviti i stjecati iskustvo praktične službe u raznim okruženjima.

Studentski radni zadaci

Prema VETU pravilniku, svi studenti izvršavaju dva sata dnevno određenog zadatka za dobrobit cijele zajednice VETU-a. Očekuje se od studenta da izvršava svoje dužnosti savjesno i da održava dnevnu rutinu koja je dio života ove zajednice. Svaki student treba obavljati svoj zadatak u određeno vrijeme. Zadaci su zaista razni - od pomaganja u kuhinji, čišćenje zgrade, čišćenje okoliša, prijevoda, do pomaganja profesorima i obavljanja uredskog tipa zadatka.

Dnevni raspored

Kampus se zaključava u 23h svaku večer i otključava u 7h slijedećeg jutra. Tijekom tog vremena očekuje se od studenata da budu u svojim sobama. Bilo kakva aktivnost koja uznemiruje druge studente tijekom noćnih sati (23.oo - 7.oo) nije dopuštena (tj. bučno čišćenje, glasno slušanje glazbe, gledanje TV-a, tuširanje, glasno razgovaranje, itd.).

Rekreacija

Za vrijeme toplog vremena studenti mogu iskoristiti vrijeme u dvorištu kampusa za igranje nogometa, košarke, odbojke i drugih vanjskih sportova, ili za odmaranje. Za one koji žele malo rekreacije i svježeg zraka - Osijek je blagoslovljen s mnogim parkovima i puteljcima, osobito duž rijeku Dravu. Također, nedaleko od kampusa se nalazi i zatvoreni bazen, kao i fitness i aerobik centri. Za odmor i druženje, studenti koriste "Menonitsku sobu" opremljenu dugačkim ležajima, televizorom sa DVD-om, gdje studenti često organiziraju prikazivanje filmova vikendom. Na početku svake akademske godine osoblje i studenti organiziraju poseban doček za one nove studente kako bi se lakše uklopili, upoznali te prilagodili. Svakog Božića studenti priređuju kreativnu zabavu, a na kraju godine nešto slično organiziraju za one kojima je to zadnja godina u zajednici VETU-a.

Najnovije vijesti

 • Sačuvajte datum: Teološka konferencija o kršćanskom obraćenju, 1. - 3. srpnja 2021.

  VETU organizira integrativnu teološku konferenciju pod nazivom "Kršćansko obraćenje: multidisciplinarna, međunarodna i ekumenska perspektiva". Konferencija ima za cilj biti znanstveno i reflektirajuće istraživanje kršćanske prakse i iskustva obraćenja iz različitih relevantnih akademskih disciplina, nacionalno-kulturnog konteksta i crkvene tradicije, s posebnim naglaskom na tu temu u kontekstu srednje i istočne Europe. Konferencija će sadržavati prezentacije akademskih radova glavnih predavača i prihvaćene radove koji će biti izabrani iz radova prijavljenih na otvoreni poziv za iste, kao i planirana interaktivna predavanja o temama koje će biti određene. Antologija nekih ili svih predstavljenih radova će se nastojati objaviti do listopada 2022. u povodu 50. obljetnice Učilišta. Više o konferenciji na poveznici.
 • Produžili smo rok za rane prijave, do 31. svibnja!

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 15. svibnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Izvanredna obustava nastave

  Sve visoke škole, uključujući i našu, su dobile dobile upute od Vlade da se obustavlja redovna nastava na razdoblje od dva tjedna. Naše stručno vijeće je donijelo odluku, s obzirom na broj studenata koji dolaze iz udaljenijih krajeva i mogućnost kasnijeg produljenja tog razdoblja, da VETU obustavlja redovnu nastavu u učionicama na razdoblje od mjesec dana, odnosno da ćemo s nastavom u učionicama započeti u tjednu od 20. travnja. Naša nastava svih kolegija će se odvijati putem interneta - predavači će svoje materijale postavljati na stranice learn.evtos.hr (Moodle), te su studenti obavezni biti u kontaktu sa svojim predmetnim predavačima i izvršavati sve obaveze koje predavač odredi. Svaki student ima korisničke podatke te je upisan u ovim stranicama u one kolegije koje sluša u ovom semestru.Predavač komunicira sa studentima preko navedenih stranica, šalje poruke, postavlja materijale, snima sadržaj i u slučaju problema sa sustavom koristi e-mail za informiranje ili kontaktira sustav podrške za rad na Moodle stranicama.
 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!