Razgledanje studentskog centra

Prospektivni studenti su srdačno pozvani da razgledaju studentski kampus, te provedu ispunjen dan aktivnostima, uključujući predavanja, studentsku službu, studentsko savjetovalište i prateći obrok. Posjete i smještaj je potrebno dogovoriti barem jedan tjedan unaprijed. Gosti bi trebali planirati svoj dolazak između 8:00 i 16:00 sati (ponedjeljak - petak), ukoliko žele prisustvovati predavanjima. Studentske službe su svakog četvrtka s početkom u 12:00, nakon čega slijedi ručak.

Pišite nam na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa pitanjima i ukoliko želite dogovoriti razgledanje.

Život u zajednici

Na VETU-u nismo samo akademska ustanova, već i zajednica. Studenti zajedno žive na kampusu, zajedno dijele obroke tri puta dnevno u studentskom restoranu i doprinose održavanju kampusa s dvanaest sati tjedno kroz različite zadatke. Studenti i osoblje se zajedno okupljaju i sudjeluju u studentskim službama kao način rasta u Gospodinu. Također zajedno slavimo u mnogim evanđeoskim crkvama s lokalnim kršćanima. Svi studenti su uključeni u praktičnu službu obuke koja ih vodi u crkve, sirotišta i druga mjesta. Na VETU-u učimo kako živjeti zajedno, proučavati, raditi, slaviti i stjecati iskustvo praktične službe u raznim okruženjima.

Studentski radni zadaci

Prema VETU pravilniku, svi studenti izvršavaju dva sata dnevno određenog zadatka za dobrobit cijele zajednice VETU-a. Očekuje se od studenta da izvršava svoje dužnosti savjesno i da održava dnevnu rutinu koja je dio života ove zajednice. Svaki student treba obavljati svoj zadatak u određeno vrijeme. Zadaci su zaista razni - od pomaganja u kuhinji, čišćenje zgrade, čišćenje okoliša, prijevoda, do pomaganja profesorima i obavljanja uredskog tipa zadatka.

Dnevni raspored

Kampus se zaključava u 23h svaku večer i otključava u 7h slijedećeg jutra. Tijekom tog vremena očekuje se od studenata da budu u svojim sobama. Bilo kakva aktivnost koja uznemiruje druge studente tijekom noćnih sati (23.oo - 7.oo) nije dopuštena (tj. bučno čišćenje, glasno slušanje glazbe, gledanje TV-a, tuširanje, glasno razgovaranje, itd.).

Rekreacija

Za vrijeme toplog vremena studenti mogu iskoristiti vrijeme u dvorištu kampusa za igranje nogometa, košarke, odbojke i drugih vanjskih sportova, ili za odmaranje. Za one koji žele malo rekreacije i svježeg zraka - Osijek je blagoslovljen s mnogim parkovima i puteljcima, osobito duž rijeku Dravu. Također, nedaleko od kampusa se nalazi i zatvoreni bazen, kao i fitness i aerobik centri. Za odmor i druženje, studenti koriste "Menonitsku sobu" opremljenu dugačkim ležajima, televizorom sa DVD-om, gdje studenti često organiziraju prikazivanje filmova vikendom. Na početku svake akademske godine osoblje i studenti organiziraju poseban doček za one nove studente kako bi se lakše uklopili, upoznali te prilagodili. Svakog Božića studenti priređuju kreativnu zabavu, a na kraju godine nešto slično organiziraju za one kojima je to zadnja godina u zajednici VETU-a.

Najnovije vijesti

 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 30. travnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Međunarodna teološka konferencija u veljači Osijeku

  Duhovnost je važna! 19.-22. veljače 2019., Osijek, Hrvatska Promišljanja o duhovnim dimenzijama misijske teologije i lokalnih misijskih praksi u Centralnoj i Istočnoj Europi
 • Učilište dobilo dopusnice

  Učilište dobilo dopusnice za studijske programe!
 • Intenzivna predavanja

  Od 27. studenog do 1. prosinca Učilište organizira drugi tjedan intenzivnih predavanja (raspored). Pohađanje je obavezno i važno zbog konzultacija s predavačima.