1. Orijentacija i upisi u 2020./2021. akademsku godinu će se odviti 1. listopada 2020., a obuka za online učenje za studente i predavače će se odviti 2. listopada 2020. Ovo je obavezno za sve nove studente u svakom studijskom programu, te je fakultativno, iako preporučljivo, za sve studente u višim godina studija.
 2. Nastava na preddiplomskom stručnom studiju teologije i specijalističkom diplomskom studiju teologije na Visokom evanđeoskom teološkom učilištu započinju 5. listopada 2020.
 3. Nastava u zimskom semestru se održava od 5.listopada 2020. do 23. prosinca 2020., te od 11. siječnja 2021. do 3. veljače 2021.
 4. Božićni i novogodišnji blagdani traju od 24. prosinca 2020. do 10. siječnja 2021.
 5. Nastava u "intenzivnim" tjednima u zimskom semestu se održava u:
  • 5.–9. listopad 2020.
  • 9.–13. studeni 2020.
  • 1.–5. veljače 2021.
 6. Zimski ispitni rok traje od 4. do 26. veljače 2021.
 7. Nastava u ljetnom semestru se održava od 1. ožujka do 2. travnja 2021. te od 12. travnja do 15. lipnja 2021.
 8. Uskršnji blagdani traju od 3. do 11. travnja 2021.
 9. Nastava u "intenzivnim" tjednima u ljetnom semestu se održava u:
  • 1.–5. ožujka 2021.
  • 19.–23. travnja 2021.
  • 14.–18. lipnja 2021.
 10. Ljetni ispitni rok traje od 17. lipnja do 9. srpnja 2021.
 11. Jesenski ispitni rok traje od 6. do 24. rujna 2021.

Očekuje se da će redovni studenti pohađati nastavu u Osijeku tijekom cijele akademske godine, dok su izvanredni studenti obavezni pohađati nastavu tijekom intenzivnih tjedana, iako mogu dolaziti na predavanja i mimo tih tjedana. Svi studenti, međutim, moraju pristupiti i pratiti svaki kolegij preko VETU Moodle platforme za online učenje (learn.evtos.hr). Sva zakazana predavanja u Osijeku, tijekom redovnih i intenzivnih tjedana, mogu biti otkazana u slučaju širenja pandemije COVID-19 virusa. U slučaju otkazivanja predavanja, nastava će se nastaviti odvijati na VETU online platformi (learn2.evtos.hr) prema navedenom rasporedu.

Najnovije vijesti

 • Sačuvajte datum: Teološka konferencija o kršćanskom obraćenju, 1. - 3. srpnja 2021.

  VETU organizira integrativnu teološku konferenciju pod nazivom "Kršćansko obraćenje: multidisciplinarna, međunarodna i ekumenska perspektiva". Konferencija ima za cilj biti znanstveno i reflektirajuće istraživanje kršćanske prakse i iskustva obraćenja iz različitih relevantnih akademskih disciplina, nacionalno-kulturnog konteksta i crkvene tradicije, s posebnim naglaskom na tu temu u kontekstu srednje i istočne Europe. Konferencija će sadržavati prezentacije akademskih radova glavnih predavača i prihvaćene radove koji će biti izabrani iz radova prijavljenih na otvoreni poziv za iste, kao i planirana interaktivna predavanja o temama koje će biti određene. Antologija nekih ili svih predstavljenih radova će se nastojati objaviti do listopada 2022. u povodu 50. obljetnice Učilišta. Više o konferenciji na poveznici.
 • Produžili smo rok za rane prijave, do 31. svibnja!

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 15. svibnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Izvanredna obustava nastave

  Sve visoke škole, uključujući i našu, su dobile dobile upute od Vlade da se obustavlja redovna nastava na razdoblje od dva tjedna. Naše stručno vijeće je donijelo odluku, s obzirom na broj studenata koji dolaze iz udaljenijih krajeva i mogućnost kasnijeg produljenja tog razdoblja, da VETU obustavlja redovnu nastavu u učionicama na razdoblje od mjesec dana, odnosno da ćemo s nastavom u učionicama započeti u tjednu od 20. travnja. Naša nastava svih kolegija će se odvijati putem interneta - predavači će svoje materijale postavljati na stranice learn.evtos.hr (Moodle), te su studenti obavezni biti u kontaktu sa svojim predmetnim predavačima i izvršavati sve obaveze koje predavač odredi. Svaki student ima korisničke podatke te je upisan u ovim stranicama u one kolegije koje sluša u ovom semestru.Predavač komunicira sa studentima preko navedenih stranica, šalje poruke, postavlja materijale, snima sadržaj i u slučaju problema sa sustavom koristi e-mail za informiranje ili kontaktira sustav podrške za rad na Moodle stranicama.
 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!