Proteklog je vikenda, 3. i 4. studenog 2023. godine, u Zagrebu svečano obilježeno 25 godina djelovanja Biblijskog instituta Zagreb (BIZG) pod nazivom „Putovanje služenja, zahvalnosti i nade“. Ovo je događanje, koje je okupilo brojne sudionike iz Hrvatske i inozemstva, iz različitih denominacija, crkava, institucija i organizacija, svojim bogatim programom predstavilo povijest rada i djelovanja BIZG-a, njegov sadašnji rad, ali i viziju djelovanja u budućnosti.

Tako je na prvome danu događanja u osvrtu na prošlost Instituta predstavljena kratka priča o povijesti razvoja BIZG-a, iskazana je zahvalnost svim dosadašnjim predavačima i djelatnicima, a prisutnima su se obratili i pojedini bivši studenti Instituta. Cijeli je program popraćen i glazbenim točkama domaćih kršćanskih glazbenika, dok je propovijed održao dr. Mark Lanier na temu „Hodati s Isusom u jedinstvu“.

Drugi dan programa otvoren je panel raspravom na temu „Budućnost evanđeoskog kršćanstva“ na kojoj je sudjelovao i prodekan našeg Veleučilišta dr. David Kovačević u ime Crkve Božje u RH, dok je raspravu moderirao vanjski suradnik Veleučilišta dr.sc. Danijel Časni. U predstavljanju suradnje s organizacijama i službama, u ime Veleučilišta je prisutne pozdravio dekan dr.sc. Dalibor Kraljik govoreći o dugogodišnjem prijateljstvu, partnerstvu i suradnji ETV-a i BIZG-a, dok se u ime organizacije Biblija365 prisutnima obratio predavač na Veleučilištu Jeremy Bohall. U predstavljanju suradnje BIZG-a s crkvama, među ostalima je predstavljena i suradnja s Evanđeoskom crkvom iz Sarajeva i pastorom Sašom Nikolinovićem, studentom Veleučilišta. Svečanost je zaključena propovijedi dr. Laniera na temu „Hodati s Isusom kao djeca Božja“ i zajedničkom molitvom prisutnih.