O knjižnoj zbirci

Biblioteka Lene i Georgea Hendricksona sadrži preko 70.000 naslova značajnih za studij teologije i znanstveni rad iz područja religije. Najsnažnije je zastupljeno područje klasičnih disciplina teoloških studija, s posebnim naglaskom na biblijskim studijama.

Biblioteka uz knjige redovito prima i stotinjak akademskih i stručnih časopisa iz Hrvatske i drugih zemalja.

Biblioteka također omogućuje pristup zbirci audio-video građe ako i pristup nekolicini elektroničkih baza podataka poput ATLA Serials (http://www.atla.com), Old Testament and New Testament Abstracts (na CD-ROM-u), EBSCO (http://ebscohost.com) i ProQuest Religion (http://proquest.co.uk).

Studenti putem CD-ROM-ova imaju omogućeni pristup zbirci od više od 10.000 elektronskih naslova različitih formata (Logos Library, BibleWorks, CCEL, Encyclopedia Judaica i dr.). Planira se snimanje predavanja i izlaganja na CD-ove u MP3 formatu koja će također biti dostupna studentima.

Referentna zbirka

Referentna zbirka, smještena na drugom katu biblioteke u referentnoj čitaonici, sadrži teološke serijale poput The Word Biblical Commentary, The Anchor Bible Commentary, The New International Bible Commentary, te atlase, indeksirane bibliografije, leksikone i raznovrsne rječnike. Zbirka također djela u više svezaka poput The Oxford Encyclopaedia of the Reformation, The Oxford Encyclopaedia of the Ancient-Near East, Ancient Mediterranean Civilization i dr.

Arhivska zbirka

Biblioteka čuva arhivske materijale relevantne za povijest Crkve u Jugoistočnoj Europi. Projekt prikupljanja, klasificiranja i digitaliziranja arhivskih materijala je u tijeku.

Najnovije vijesti

 • Intenzivna predavanja

  Od 27. studenog do 1. prosinca Učilište organizira drugi tjedan intenzivnih predavanja (raspored). Pohađanje je obavezno i važno zbog konzultacija s predavačima.
 • Konferencija "Teološka i misiološka razmišljanja o kršćanstvu među Romima"

  Učilište će od 28. studenog do 1. prosinca 2017. godine biti domaćin konferenciji "Teološka i misiološka razmišljanja o kršćanstvu među Romima" (program).
 • Reformacija u Europi i njezini odjeci

  Visoko evanđeosko teološko učilište, u suradnji s Filozofskim fakultetom u Osijeku organizira međunarodni interdisciplinarni znanstveni skup "Reformacija u Europi i njezini odjeci: Povodom 500. obljetnice Lutherovih teza" koji će se održati na Filozofskom fakultetu u Osijeku, 19. i 20. listopada 2017. godine. 
 • EEAA - prvi posjet

  EEAA Vijeće (European Evangelical Accrediting Association) odobrilo je prvi posjet Učilištu, koji će se održati od 27. do 29. srpnja 2017. godine.