Dvanaest organizacija će ovoga Božića dobiti ukrašena drvca za Božić. Drvca će ukrasiti građani, roditelji i djeca, kolege s posla, klubovi i društva u sklopu natjecanja "12 božićnih drvaca".

„Organizacijom događanja pod nazivom Advent u Donjem Gradu želimo podariti gradu i donjogradskoj zajednici malo božićnog daška u adventskom periodu iščekivanja Kristovog rođenja“, rekla je Judita Paljević Kraljik pojašnjavajući o čemu je riječ. Sve će početi u 10.00 sati, 2. prosinca, na Evanđeoskom teološkom veleučilištu u Cvjetkovoj 32 kada će prijavljene ekipe moći okititi drvca po svojoj želji i ideji. Maštovitost u povezivanju biblijske poruke i organizacije kojoj je drvce namijenjeno će biti ključno za pobjedu, kao i glasovi građana.

„Najvažniji su zapravo glasovi građana. Svaki posjetitelj će moći glasovati za ono drvce koje mu se najviše sviđa, koje ponajbolje prenosi božićnu poruku namijenjenu osječkim organizacijama od kojih su neke: Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, Dječji dom Klasje, Centar za prihvat beskućnika - Dom sv.Vinka Paulskog (Caritas), Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek… U periodu od dva tjedna, sve do 16. prosinca ova će vesela izložba radosti i darivanja biti dostupna javnosti svakim radnim danom od 8 do 16 sati“, dodala je Paljević Kraljik.

Završetak izložbe "12 božićnih drvaca" bit će obilježen 16. prosinca zajedničkim druženjem pod zvijezdama i lampicama u dvorištu Evanđeoskog teološkog veleučilišta (Cvjetkova 32).

Uz glazbu i tople napitke, građane toga dana od 15.00 sati očekuje niz dječjih radionica i pregršt iznenađenja, a proglašenje pobjednika natjecanja će biti u 18.30 sati.

Organizatori događanja su Evanđeosko teološko veleučilište (ETVOS), Evanđeoska pentekostna crkva Radosne vijesti i Studentski evanđeoski pokret (STEP).

PRIJAVA