Institut za studij kršćanskog učeništva i svjetonazor

Vizija: ISKUS želi djelovati kao živi i intelektualni kršćanski svjedok na Sveučilištu u Osijeku, koji integrira kršćansku vjeru sa svim akademskim i stručnim disciplinama kako bi opremio studente i stručnjake za kršćanski život u njihovim različitim strukovnim pozivima.

 

Što će ISKUS učiniti...

1) ISKUS će održavati akademska biblijsko-teološka predavanja i seminare, kao i duhovno, akademsko i stručno mentorstvo i učeništvo, odabranoj grupi (maksimalan broj je 24 sudionika) sveučilišnih studenata.

2) ISKUS će nastojati biti kršćanski svjedok studentima, profesorima i osoblju kroz razvoj osobnih prijateljstava i putem javnih predavanja, seminara, radionica, konferencija i drugih događaja koji istražuju sjecište i integraciju vjere, učenja i vodstva.

3) ISKUS će nastojati pomoći studentima teologije na Učilištu i studentima ISKUS-a da formiraju partnerstva kreativnih službi kako bi mogli utjecati na širu kulturu.

4) ISKUS će nastojati ujediniti i povezati kršćane iz različitih crkava i službi koje rade na istim akademskim ili stručnim područjima.

5) ISKUS će tražiti služenje i partnerstvo s kršćanskim omladinskim i studentskim udruženjima diljem regije, razvijajući resurse kako bi mladi ljudi razumjeli svoj osobni poziv te rasli integrirajući vjeru, učenje, rad i život.

Najnovije vijesti

 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 30. travnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Međunarodna teološka konferencija u veljači Osijeku

  Duhovnost je važna! 19.-22. veljače 2019., Osijek, Hrvatska Promišljanja o duhovnim dimenzijama misijske teologije i lokalnih misijskih praksi u Centralnoj i Istočnoj Europi
 • Učilište dobilo dopusnice

  Učilište dobilo dopusnice za studijske programe!
 • Intenzivna predavanja

  Od 27. studenog do 1. prosinca Učilište organizira drugi tjedan intenzivnih predavanja (raspored). Pohađanje je obavezno i važno zbog konzultacija s predavačima.