Institut za studij kršćanskog učeništva i svjetonazor

Vizija: ISKUS želi djelovati kao živi i intelektualni kršćanski svjedok na Sveučilištu u Osijeku, koji integrira kršćansku vjeru sa svim akademskim i stručnim disciplinama kako bi opremio studente i stručnjake za kršćanski život u njihovim različitim strukovnim pozivima.

 

Što će ISKUS učiniti...

1) ISKUS će održavati akademska biblijsko-teološka predavanja i seminare, kao i duhovno, akademsko i stručno mentorstvo i učeništvo, odabranoj grupi (maksimalan broj je 24 sudionika) sveučilišnih studenata.

2) ISKUS će nastojati biti kršćanski svjedok studentima, profesorima i osoblju kroz razvoj osobnih prijateljstava i putem javnih predavanja, seminara, radionica, konferencija i drugih događaja koji istražuju sjecište i integraciju vjere, učenja i vodstva.

3) ISKUS će nastojati pomoći studentima teologije na Učilištu i studentima ISKUS-a da formiraju partnerstva kreativnih službi kako bi mogli utjecati na širu kulturu.

4) ISKUS će nastojati ujediniti i povezati kršćane iz različitih crkava i službi koje rade na istim akademskim ili stručnim područjima.

5) ISKUS će tražiti služenje i partnerstvo s kršćanskim omladinskim i studentskim udruženjima diljem regije, razvijajući resurse kako bi mladi ljudi razumjeli svoj osobni poziv te rasli integrirajući vjeru, učenje, rad i život.