Institut za studij kršćanskog učeništva i svjetonazor

Vizija: ISKUS želi djelovati kao živi i intelektualni kršćanski svjedok na Sveučilištu u Osijeku, koji integrira kršćansku vjeru sa svim akademskim i stručnim disciplinama kako bi opremio studente i stručnjake za kršćanski život u njihovim različitim strukovnim pozivima.

 

Što će ISKUS učiniti...

1) ISKUS će održavati akademska biblijsko-teološka predavanja i seminare, kao i duhovno, akademsko i stručno mentorstvo i učeništvo, odabranoj grupi (maksimalan broj je 24 sudionika) sveučilišnih studenata.

2) ISKUS će nastojati biti kršćanski svjedok studentima, profesorima i osoblju kroz razvoj osobnih prijateljstava i putem javnih predavanja, seminara, radionica, konferencija i drugih događaja koji istražuju sjecište i integraciju vjere, učenja i vodstva.

3) ISKUS će nastojati pomoći studentima teologije na Učilištu i studentima ISKUS-a da formiraju partnerstva kreativnih službi kako bi mogli utjecati na širu kulturu.

4) ISKUS će nastojati ujediniti i povezati kršćane iz različitih crkava i službi koje rade na istim akademskim ili stručnim područjima.

5) ISKUS će tražiti služenje i partnerstvo s kršćanskim omladinskim i studentskim udruženjima diljem regije, razvijajući resurse kako bi mladi ljudi razumjeli svoj osobni poziv te rasli integrirajući vjeru, učenje, rad i život.

Najnovije vijesti

 • Intenzivna predavanja

  Od 27. studenog do 1. prosinca Učilište organizira drugi tjedan intenzivnih predavanja (raspored). Pohađanje je obavezno i važno zbog konzultacija s predavačima.
 • Konferencija "Teološka i misiološka razmišljanja o kršćanstvu među Romima"

  Učilište će od 28. studenog do 1. prosinca 2017. godine biti domaćin konferenciji "Teološka i misiološka razmišljanja o kršćanstvu među Romima" (program).
 • Reformacija u Europi i njezini odjeci

  Visoko evanđeosko teološko učilište, u suradnji s Filozofskim fakultetom u Osijeku organizira međunarodni interdisciplinarni znanstveni skup "Reformacija u Europi i njezini odjeci: Povodom 500. obljetnice Lutherovih teza" koji će se održati na Filozofskom fakultetu u Osijeku, 19. i 20. listopada 2017. godine. 
 • EEAA - prvi posjet

  EEAA Vijeće (European Evangelical Accrediting Association) odobrilo je prvi posjet Učilištu, koji će se održati od 27. do 29. srpnja 2017. godine.