U subotu, 16. rujna 2023. godine, u Osijeku je obilježena 50. obljetnica Leuenberškog sporazuma. Ovim je sporazumom 1973. godine u Leuenbergu u Švicarskoj uspostavljeno zajedništvo oltara (Večere Gospodnje) i propovjedaonice (Riječi Božje) između evangeličkih crkava augsburške i helvetske vjeroispovijedi. Ovaj ekumenski dokument usvojile su glavne europske luteranske, reformirane i unijatske crkve, kao i predreformacijske crkve Valdežana i Češke braće, a trenutno je 105 crkava potpisnica ovoga sporazuma uključeno u organizaciju pod imenom Zajedništvo protestantskih crkava u Europi.

Povodom obljetnice ovoga važnog ekumenskoga događaja u Evangeličkoj je crkvi u Osijeku održano svečano zajedničko bogoslužje Evangeličke crkve u Republici Hrvatskoj i Reformirane kršćanske kalvinske crkve u Republici Hrvatskoj, predvođeno biskupom Reformirane kršćanske kalvinske crkve Péterom Szennom, članom Upravnog vijeća Evanđeoskog teološkog veleučilišta, te biskupom Evangeličke crkve Brankom Berićem. Biskup Szenn je u svojoj prigodnoj propovijedi na temelju Ps 42,2-3 istaknuo: „I mi kao vjernici u Gospodina Isusa Krista trebamo priželjkivati, žuditi za Bogom i u Njegovo ime žuditi za kršćanskim zajedništvom; otvoriti srca prema Bogu da nas On vodi putem od Njega određenim za vječni život i iskoristiti svaki trenutak da o Njemu svjedočimo jedni drugima i da živimo život koji se Njemu sviđa na Njegovu slavu i na dobrobit naših bližnjih. Zato smo i danas zajedno na zajedničkom bogoštovlju i slavimo zajedno Gospodnju Večeru, kako je On to odredio, da to činimo Njemu na spomen.“

Ovom je svečanom bogoslužju, uz predstavnike Zajedništva protestantskih crkava u Europi, Katoličke crkve, Srpske pravoslavne crkve i druge ugledne goste, kao gost prisustvovao i dekan Evanđeoskog teološkog veleučilišta dr.sc. Dalibor Kraljik.