Okušajte se u teološkim predavanjima ili dovršite započeti teološki studij!

Upisujemo studente za predavanja koja će započeti 2. listopada 2017. godine!

Ove godine nudimo zanimljivu priliku kako novim tako i bivšim studentima da unaprijede svoje znanje Pisma i teologije, rastu u svojoj vjeri, potiču duhovno oblikovanje i razviju svoje vještine potrebne za službu, a sve to bez obveze upisa pune godine studija ili preseljenja u Osijek.

Nakon primitka, novi i bivši studenti mogu se upisati na jedan ili više pojedinačnih kolegija, ili mogu upisati cijelu godinu, a u oba slučaja to mogu učiniti s ograničenim zahtjevom boravka (tri tjedna u semestru). Ove godine nudimo i smanjenu cijenu školarine! Zato iskoristite ovu priliku da isprobate jedan ili dva kolegija ili odaberete cjelokupni program.

Novi studenti (1. godina; 4. godina):

 • Studenti mogu upisati cijelu godinu (60 bodova) ili upisati pojedinačne kolegije (vidi popis kolegija u prilogu) koji ne smiju premašiti 30 bodova po semestru.
 • Mogu se upisati redovni i izvanredni studenti
 • Redovni i izvanredni studenti mogu upisati iste kolegije te se primjenjuju isti uvjeti za obje skupine.
 • Sva predavanja će biti organizirana putem besplatne Moodle online platforme. Svaki izvanredni student mora stoga imati pouzdan i brz pristup Internetu.
 • Izvanredni studenti moraju biti prisutni na Učilištu u Osijeku djelomično ili sva tri tjedna u semestru, ovisno o broju upisanih predavanja. U zimskom semestru datumi su:
  • Listopad 2 – 5, 2017
  • Studeni 27 – Prosinac 1, 2017
  • Veljača 19 – 23, 2018

 • Samo ove godine, sva predavanja se organiziraju po umanjenoj cijeni školarine (uz jednokratnu knjižničnu naknadu od 50 HRK):
  • Jezični tečajevi 75 HRK/bod
  • Ostala predavanja 50 HRK/bod

 • Datumi prijave:
  • 31. srpnja - 4. kolovoza 2017.
  • 1. - 15. rujna 2017.

Studenti koji žele dovršiti studij:

Studenti koji su započeli studij na VETU ili drugdje ali nisu završili cjeloviti stručni studijski program se također potiču da se prijave. Nakon upisa te nakon temeljite analize prijepisa ocjena, akademski ured može pripremiti detaljan plan za završetak programa. Predavanja koja su odslušana drugdje podliježu procjeni Učilišta.

Napomena:

VETU studijski programi su u procesu akreditacije pri Ministarstvu obrazovanja i sporta, te u procesu validacije programa pri European European Evangelical Accrediting Association (www.eeaa.com). Bodovi koje polaznici ostvare tijekom akademske godine su stoga samo interno prepoznati i studenti ne mogu ostvariti studentska prava. Međutim, kada proces akreditacije bude dovršen i studijski programi budu akreditirani, ovi bodovi se mogu prenijeti u akreditirani program prema zahtjevu studenta.

 

 

Najnovije vijesti

 • Produžili smo rok za rane prijave, do 31. svibnja!

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 15. svibnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Izvanredna obustava nastave

  Sve visoke škole, uključujući i našu, su dobile dobile upute od Vlade da se obustavlja redovna nastava na razdoblje od dva tjedna. Naše stručno vijeće je donijelo odluku, s obzirom na broj studenata koji dolaze iz udaljenijih krajeva i mogućnost kasnijeg produljenja tog razdoblja, da VETU obustavlja redovnu nastavu u učionicama na razdoblje od mjesec dana, odnosno da ćemo s nastavom u učionicama započeti u tjednu od 20. travnja. Naša nastava svih kolegija će se odvijati putem interneta - predavači će svoje materijale postavljati na stranice learn.evtos.hr (Moodle), te su studenti obavezni biti u kontaktu sa svojim predmetnim predavačima i izvršavati sve obaveze koje predavač odredi. Svaki student ima korisničke podatke te je upisan u ovim stranicama u one kolegije koje sluša u ovom semestru.Predavač komunicira sa studentima preko navedenih stranica, šalje poruke, postavlja materijale, snima sadržaj i u slučaju problema sa sustavom koristi e-mail za informiranje ili kontaktira sustav podrške za rad na Moodle stranicama.
 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 30. travnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!