Učilište dobilo dopusnice za studijske programe!

Iako posljednjih nekoliko godina Učilište nije upisivalo studente, mnogo drugih aktivnosti je ipak bilo provedeno - organizirali smo seminare za pastore, konferencije za misijske radnike, ljetne škole za istraživače i sl.

Od akademske godine 2018./2019. Učilište nudi i upise u stručni studij teologije i specijalistički diplomski stručni studij teologije. Pored dopusnice od Ministarstva, Učilište je dio organizacijske mreže evanđeoskih teoloških škola u Europi (EEAA) od koje smo dobili priznanje koje potvrđuje kvalitetan standard visokog teološkog obrazovanja.

Akreditirani studijski program teologije osposobit će studente za život u svjetlu kršćanskog svjetonazora u crkvi i društvu.


ZA KOGA JE STUDIJ?

Studij je usmjeren svima koji žele znati više o Bogu, Bibliji i svijetu. Onima koji žele služiti društvu u njegovim stvarnim problemima. Onima koji žele cjeloviti rast kroz duhovne, akademske i socijalne aktivnosti. Onima koji žele razvijati svoje kritičko promišljanje, istraživanje i pisanje.
I to u kontekstu međunarodnog predavačkog zbora i vodeće teološke knjižnice u ovom dijelu Europe.
Usmjeren je edukaciji pastoralnih i crkvenih radnika u poznavanju Biblije, kršćanskog nauka, crkvene povijesti, konteksta u kojemu žive i kristocentričnog misijskog svjetonazora.
Usmjeren je edukaciji učitelja u području kršćanskog obrazovanja, vjeronauka i kateheze.
Ovo je jedinstvena prilika za Vaše vjeroučitelje i vjeroučiteljice!


ŠTO STUDIJ NUDI?

Studij uvodi u proučavanje biblijskog teksta, upoznavanje biblijskih jezika, kršćanski nauk, crkvenu povijest, savjetovanje, etiku, sociologiju, filozofiju, kulturu i prijeko potrebne vještine kao što su engleski jezik, istraživanje i pisanje, pedagoške i retoričke vještine i informatička pismenost.

Za cilj ima pripremiti studente za službu u crkvi, paracrkvenim i drugim socijalnim ustanovama.

Ono što nas čini pristupačnijima je i model izvanrednog studiranja: Vama koji ste u punovremenoj službi i Vašim vjeroučiteljima koji ne mogu svoja radna mjesta zamijeniti školskim klupama, nudimo mogućnost studiranja kombinacijom slušanja predavanja putem on-line platforme i intenzivnim tjednima provedenim u Osijeku.


ZAŠTO NAŠ STUDIJ?

Zašto naš studij? Zato što:
želimo pomoći crkvama u oblikovanju budućih generacija vođa koji će biti sposobni razvijati crkve koje će dosezati društvo za Evanđelje;
želimo pomoći crkvama u strateškom ispružanju prema svijetu;
želimo obrazovati i razvijati studente koji će biti sposobni služiti u svojim zajednicama kako bi se Krist proslavio i Njegovo kraljevstvo proširilo u našim zemljama;
nudimo studij u vašem okruženju koji omogućuje redovitiji kontakt studenata s njihovim lokalnim crkvama i pastorima i konkretnu primjenu naučenog u praksi.


KONTAKT

Slobodno nas kontaktirajte! Spremni smo za susret s Vama kako bismo mogli osobno razgovarati o mogućnostima koje nudimo i zašto ih nudimo!

Najnovije vijesti

 • Produžili smo rok za rane prijave, do 31. svibnja!

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 15. svibnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Izvanredna obustava nastave

  Sve visoke škole, uključujući i našu, su dobile dobile upute od Vlade da se obustavlja redovna nastava na razdoblje od dva tjedna. Naše stručno vijeće je donijelo odluku, s obzirom na broj studenata koji dolaze iz udaljenijih krajeva i mogućnost kasnijeg produljenja tog razdoblja, da VETU obustavlja redovnu nastavu u učionicama na razdoblje od mjesec dana, odnosno da ćemo s nastavom u učionicama započeti u tjednu od 20. travnja. Naša nastava svih kolegija će se odvijati putem interneta - predavači će svoje materijale postavljati na stranice learn.evtos.hr (Moodle), te su studenti obavezni biti u kontaktu sa svojim predmetnim predavačima i izvršavati sve obaveze koje predavač odredi. Svaki student ima korisničke podatke te je upisan u ovim stranicama u one kolegije koje sluša u ovom semestru.Predavač komunicira sa studentima preko navedenih stranica, šalje poruke, postavlja materijale, snima sadržaj i u slučaju problema sa sustavom koristi e-mail za informiranje ili kontaktira sustav podrške za rad na Moodle stranicama.
 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 30. travnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!