Učilište će od 28. studenog do 1. prosinca 2017. godine biti domaćin konferenciji "Teološka i misiološka razmišljanja o kršćanstvu među Romima" (program).

Organizator, Osječki institut za misijske studije (OSIMS) i Povjerenstvo za romska pitanja Udruženja za misijske studije u središnjoj i istočnoj Europi nastoje okupiti znanstvenike i praktičare kako bi zajedno proučavali i promišljali o kršćanstvu među Romima u središnjoj i istočnoj Europi. Dok je broj akademskih istraživanja o romskom kršćanstvu porastao u zadnjem desetljeću, većina istraživanja je provedeno iz sociološke ili antropološke perspektive. Iako su društvene znanosti dio misiološkog istraživanja, cilj ove konferencije je usmjeren ka poticanju misiološkog i teološkog promišljanja o trendovima, izazovima, povijesti i porastu kršćanstva u romskim zajednicama. Ova konferencija nije samo za znanstvenike, već i za one misijske praktičare koji žele promišljati o svojoj praksi i iskustvu.

Najnovije vijesti

 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 30. travnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Međunarodna teološka konferencija u veljači Osijeku

  Duhovnost je važna! 19.-22. veljače 2019., Osijek, Hrvatska Promišljanja o duhovnim dimenzijama misijske teologije i lokalnih misijskih praksi u Centralnoj i Istočnoj Europi
 • Učilište dobilo dopusnice

  Učilište dobilo dopusnice za studijske programe!
 • Intenzivna predavanja

  Od 27. studenog do 1. prosinca Učilište organizira drugi tjedan intenzivnih predavanja (raspored). Pohađanje je obavezno i važno zbog konzultacija s predavačima.