Učilište će od 28. studenog do 1. prosinca 2017. godine biti domaćin konferenciji "Teološka i misiološka razmišljanja o kršćanstvu među Romima" (program).

Organizator, Osječki institut za misijske studije (OSIMS) i Povjerenstvo za romska pitanja Udruženja za misijske studije u središnjoj i istočnoj Europi nastoje okupiti znanstvenike i praktičare kako bi zajedno proučavali i promišljali o kršćanstvu među Romima u središnjoj i istočnoj Europi. Dok je broj akademskih istraživanja o romskom kršćanstvu porastao u zadnjem desetljeću, većina istraživanja je provedeno iz sociološke ili antropološke perspektive. Iako su društvene znanosti dio misiološkog istraživanja, cilj ove konferencije je usmjeren ka poticanju misiološkog i teološkog promišljanja o trendovima, izazovima, povijesti i porastu kršćanstva u romskim zajednicama. Ova konferencija nije samo za znanstvenike, već i za one misijske praktičare koji žele promišljati o svojoj praksi i iskustvu.

Najnovije vijesti

 • Intenzivna predavanja

  Od 27. studenog do 1. prosinca Učilište organizira drugi tjedan intenzivnih predavanja (raspored). Pohađanje je obavezno i važno zbog konzultacija s predavačima.
 • Konferencija "Teološka i misiološka razmišljanja o kršćanstvu među Romima"

  Učilište će od 28. studenog do 1. prosinca 2017. godine biti domaćin konferenciji "Teološka i misiološka razmišljanja o kršćanstvu među Romima" (program).
 • Reformacija u Europi i njezini odjeci

  Visoko evanđeosko teološko učilište, u suradnji s Filozofskim fakultetom u Osijeku organizira međunarodni interdisciplinarni znanstveni skup "Reformacija u Europi i njezini odjeci: Povodom 500. obljetnice Lutherovih teza" koji će se održati na Filozofskom fakultetu u Osijeku, 19. i 20. listopada 2017. godine. 
 • EEAA - prvi posjet

  EEAA Vijeće (European Evangelical Accrediting Association) odobrilo je prvi posjet Učilištu, koji će se održati od 27. do 29. srpnja 2017. godine.