Dragi prijatelji, studenti, bivši i budući studenti,

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na Učilište u Osijeku, u petak 28. srpnja od 9 do 19 sati

, kako bismo obilježili 50. obljetnicu prve posjete Billyja Grahama Hrvatskoj 1967. godine i nastavili razgovore o misijama, evangelizaciji, učeništvu i obrazovanju u Središnjoj i Istočnoj Europi, s posebnim osvrtom na narode bivše Jugoslavije.

Dnevna konferencija sadržavat će dvije panelske diskusije s regionalnim kršćanskim vođama, predstavljanje knjige o misiji u srednjoj i istočnoj Europi s profesorima Anne-Marie Kool, Corneliu Constantineanu i Peterom Pennerom, te večernju prezentaciju profesora Petera Kuzmiča.

Osim toga, moći ćete saznati više o našim studijskim programima za nadolazeću godinu.

Događaj je otvoren za sve, a možemo i osigurati smještaj za one koji dolaze izdaleka pa vas molimo da nam se pridružite!

Najnovije vijesti

 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 30. travnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Međunarodna teološka konferencija u veljači Osijeku

  Duhovnost je važna! 19.-22. veljače 2019., Osijek, Hrvatska Promišljanja o duhovnim dimenzijama misijske teologije i lokalnih misijskih praksi u Centralnoj i Istočnoj Europi
 • Učilište dobilo dopusnice

  Učilište dobilo dopusnice za studijske programe!
 • Intenzivna predavanja

  Od 27. studenog do 1. prosinca Učilište organizira drugi tjedan intenzivnih predavanja (raspored). Pohađanje je obavezno i važno zbog konzultacija s predavačima.