S tugom opet javljamo o preranom odlasku još jedne naše bivše studentice. Oksana Grigorieva-Raichynets, diplomirana teologinja, preminula je 11. travnja 2021. godine. Oksana je obnašala dužnost prodekanice na teološkom učilištu u Kijevu proteklih četrnaest godina. Tijekom tog vremena, utjecala je na tisuće učenika i vođa.

Oksana je pohađala naše učilište one godine kada se nastava održavala izvan Osijeka, zbog ratnih okolnosti, te je za vrijeme svoje dvije godine studija boravila u Hodosu u Sloveniji. Vratila se u Osijek, sa osobljem i drugim studentima, početkom akademske godine 1992./1993. te diplomirala 1994. godine. Uz studij, bila je angažirana u službi u izbjegličkim kampovima tijekom jugoslavenskog sukoba, a također je bila vrlo aktivna u posjetama i službi u osječkim sirotištima. Oksana se udala za kolegu studenta Fyodora Raichynetsa. Služili su kao misionari u baptističkoj crkvi u Tuzli, a kasnije su se preselili u rodnu Ukrajinu. Fyodor trenutno služi na mjestu voditelja Odjela za teologiju na spomenutom učilištu.

Oksanin vedar duh, blago ophođenje i djelotvorna služba nedostajat će svima koji su je poznavali. Bila je stup u upravi učilišta u kojem je radila, te vjerna članica svoje crkve. Mnogo će nedostajati svojim prijateljima i kolegama. Naše molitve i ohrabrenje najviše trebaju njezin suprug Fyodor i njezina odrasla djeca Arthur i Lisa. Mnogo će nedostajati obitelji i svima koji su je poznavali. Uzdamo se u milost i moćnu snagu našega Spasitelja Krista Isusa koji će svojom snagom preobraziti naše slabo i bijedno tijelo da bude poput njegova slavnog tijela, pa čak i sve podložiti sebi (Filipljanima 3,21).

U Blaženoj nadi Kristovog ukazanja i budućeg uskrsnuća od mrtvih,

P. Steven Paulus, D. Min.
Predsjednik Upravnog vijeća
Visoko Evandjeosko Teolosko Uciliste
Osijek, Croatia