Duhovnost je važna!

19.-22. veljače 2019., Osijek, Hrvatska

Promišljanja o duhovnim dimenzijama misijske teologije i lokalnih misijskih praksi u Centralnoj i Istočnoj Europi

Asocijacija za misijski studij Centralne i Istočne Europe - CEEAMS (The Central and Eastern European Association for Mission Studies) sa središtem u Budimpešti, Mađarska poziva teologe, misionare, crkvene djelatnike i predstavnike crkvenih i paracrkvenih organizacija da sudjeluju na godišnjoj CEEAMS konferenciji Duhovnost je važna! Promišljanja o duhovnim dimenzijama misijske teologije i lokalnih misijskih praksi u Centralnoj i Istočnoj Europi koja će se održati u Osijeku, 19.-22. veljače 2019., na Visokom teološkom učilištu u Osijeku (Cvjtekova 32, Osijek).

Misija i duhovnost su usko povezani, a dublje razumijevanje ove povezanosti je važno za razumijevanje kršćanske misije u današnjem svijetu. Duhovnost je u središtu kršćanske vjere i odnosi se na iskustvo Boga u ljudskom životu. Na ovoj konferenciji, želimo zajedno promišljati o različitim aspektiva duhovnosti i misije imajući na umu duhovne i misijske prakse u Centralnoj i Istočnoj Europi; duhovnost i teološko/misijsko obrazovanje; duhovnost, društvena stvarnost i misijsko djelovanje u Europi (nacionalizam, ksenofobija, ratna sjećanja, pomirenje); duhovne prakse u različitim kršćanskim zajednicama (liturgije, rituali, kulture); i druge teme.

Više o događanju možete pronaći na poveznici: http://ceeams.org/2018/10/30/spirituality-matters- call-for-papers-for-ceeams-annual-conference-19-22-febr-2019/

Prijave http://ceeams.org/form-2/

Više o Asocijaciji za misijski studij Centralne i Istočne Europe - CEEAMS (The Central and Eastern European Association for Mission Studies) možete pronaći na poveznici: http://ceeams.org/about-ceeams/our-history/

Najnovije vijesti

 • Produžili smo rok za rane prijave, do 31. svibnja!

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 15. svibnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Izvanredna obustava nastave

  Sve visoke škole, uključujući i našu, su dobile dobile upute od Vlade da se obustavlja redovna nastava na razdoblje od dva tjedna. Naše stručno vijeće je donijelo odluku, s obzirom na broj studenata koji dolaze iz udaljenijih krajeva i mogućnost kasnijeg produljenja tog razdoblja, da VETU obustavlja redovnu nastavu u učionicama na razdoblje od mjesec dana, odnosno da ćemo s nastavom u učionicama započeti u tjednu od 20. travnja. Naša nastava svih kolegija će se odvijati putem interneta - predavači će svoje materijale postavljati na stranice learn.evtos.hr (Moodle), te su studenti obavezni biti u kontaktu sa svojim predmetnim predavačima i izvršavati sve obaveze koje predavač odredi. Svaki student ima korisničke podatke te je upisan u ovim stranicama u one kolegije koje sluša u ovom semestru.Predavač komunicira sa studentima preko navedenih stranica, šalje poruke, postavlja materijale, snima sadržaj i u slučaju problema sa sustavom koristi e-mail za informiranje ili kontaktira sustav podrške za rad na Moodle stranicama.
 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 30. travnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!