Uredili: Antal Balog, Julijana Mladenovska-Tešija
Evanđeoski teološki fakultet,
Osijek, 2008. 

U zborniku su izloženi tekstovi simpozija održanog 27. listopada 2007. godine, pod nazivom "Biblija i ravnopravnost spolova: iskustva i saznanja u kršćanskom radu i istraživanjima," na Evanđeoskom teološkom fakultetu u Osijeku. Ekumenski i međunarodan po svom karakteru, ovaj je simpozij bio prvi takvog tipa u organizaciji Evanđeoskog teološkog fakulteta.  Zbornik radova sadrži sažete prezentacije trenutnog stanja u Hrvatskoj, analize o značaju žena u biblijskom i društvenom kontekstu, o ravnopravnosti spolova kao izboru i kršćanstvu kao vjeri jednakih, te svjedodžbe o ulozi kršćanskih organizacija i žena u društvu.

Najnovije vijesti

 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 30. travnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Međunarodna teološka konferencija u veljači Osijeku

  Duhovnost je važna! 19.-22. veljače 2019., Osijek, Hrvatska Promišljanja o duhovnim dimenzijama misijske teologije i lokalnih misijskih praksi u Centralnoj i Istočnoj Europi
 • Učilište dobilo dopusnice

  Učilište dobilo dopusnice za studijske programe!
 • Intenzivna predavanja

  Od 27. studenog do 1. prosinca Učilište organizira drugi tjedan intenzivnih predavanja (raspored). Pohađanje je obavezno i važno zbog konzultacija s predavačima.