Uredili: Corneliu Constantineanu, Marcel V. Macelaru
Evanđeoski teološki fakultet,
Osijek, 2009. 

Eseji u ovom izdanju su izabrani radovi predstavljeni tijekom posljednje tri godine na nekoliko simpozija održanih na Evanđeoskom teološkom fakultetu u Osijeku. Autori, grupa postdiplomskih studenata iz različitih mjesta u Istočnoj Europi, su prihvatili teme istraživanja koje izražavaju kontekstualnu svjesnost i želju za prikazivanjem važnosti problema koji se nalaze pred crkvom i društvom. Metodološki ova zbirka ponovno izražava centralnost Biblije i važnost odgovorne biblijske interpretacije. Također se naglašava važnost prepoznavanja izazova kulture i društva kroz teološki odraz. Kao takvo, ova zbirka će proširiti čitateljevu svjesnost o mogućnosti i važnosti preuzimanja teološkog istraživanja.

Najnovije vijesti

 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 30. travnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Međunarodna teološka konferencija u veljači Osijeku

  Duhovnost je važna! 19.-22. veljače 2019., Osijek, Hrvatska Promišljanja o duhovnim dimenzijama misijske teologije i lokalnih misijskih praksi u Centralnoj i Istočnoj Europi
 • Učilište dobilo dopusnice

  Učilište dobilo dopusnice za studijske programe!
 • Intenzivna predavanja

  Od 27. studenog do 1. prosinca Učilište organizira drugi tjedan intenzivnih predavanja (raspored). Pohađanje je obavezno i važno zbog konzultacija s predavačima.