Uredili: Marcel V. Macelaru, Corneliu Constantineanu
Evanđeoski teološki fakultet,
Osijek, 2009.

Teološko istraživanje je kompleksna obaveza. Zahtjeva marljivost, mnogo sati rada, odgovaranje na pitanja koja mnogo puta izazivaju osobne pretpostavke i prihvaćanje da kao zanimanje ne donosi materijalne nagrade što bi druga akademska područja mogla ponuditi. Ipak to je najuzbudljivije nastojanje jer nudi beskrajne mogućnosti tema i metoda - gozba vrijedna pažnje čak i najmarljivijih istraživača. Eseji prikupljeni u ovom izdanju su mali predukus u nadi da će se čitatelj pronaći pozvanim da sudjeluje u ovoj gozbi. Izlagači u ovom izdanju potječu iz različitih nacionalnih, denominacijskih i akademskih pozadina. Međutim, oni dijele zanimanje za teološko istraživanje i obrazovanje u Istočnoj Europi i oni su predavači na Evanđeoskom teološkom fakultetu u Osijeku, Hrvatska.

Najnovije vijesti

 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 30. travnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Međunarodna teološka konferencija u veljači Osijeku

  Duhovnost je važna! 19.-22. veljače 2019., Osijek, Hrvatska Promišljanja o duhovnim dimenzijama misijske teologije i lokalnih misijskih praksi u Centralnoj i Istočnoj Europi
 • Učilište dobilo dopusnice

  Učilište dobilo dopusnice za studijske programe!
 • Intenzivna predavanja

  Od 27. studenog do 1. prosinca Učilište organizira drugi tjedan intenzivnih predavanja (raspored). Pohađanje je obavezno i važno zbog konzultacija s predavačima.