Antal Balog
Evanđeoski teološki fakultet,
Osijek, 2012.

Primjena upravljačkih i marketing-metoda u kršćanskim vjerskim zajednicama, u okolnostima društvene i ekonomske tranzicije, jedan je od važnijih uvjeta njihovog djelovanja, održanja i rasta. Usmjerene na društvo i njegovu kontinuiranu transformaciju, crkve obnašaju važne društvene funkcije, nerijetko nedovoljno svjesne njenih značaja i dometa. Društveni i neprofitni marketing za crkve postao je veliki izazov na koji još crkveno učiteljstvo nije pružilo odgovarajući teološko-pastoralni odgovor. Ovaj rad predlaže model primjene društvenog marketinga u kršćanskim vjerskim zajednicama, uvažavajući posebnosti vjerskog, odnosno, crkvenog okruženja.

Najnovije vijesti

 • Predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima"

  23. svibnja 2019. godine, u 19.00 sati, u prostoru knjižnice Visokog evanđeoskog teološkog učilištaOsijek, Cvjetkova 34, održat će se predstavljanje knjige "Nisam zavijao s vukovima", autora Tomislava Jakića. Ugledni novinar velikog iskustva u novinarstvu i politici iznosi svoja sjećanja iz svoje bogate biografije. Sjećanja počinju od autorova djetinjstva, preko prvih koraka u novinarstvu, rada i života u socijalističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, raspada Jugoslavije i stvaranja neovisne Hrvatske do burnih godina kada obavlja visoku dužnost vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Mesića.Promotori knjige su:Gradimir Gojer, kazališni režiser (Sarajevo, BiH)dr. Svjetlana Broz (izdavač, Gariwo)dr. sc. Peter Kuzmič (dekan VETU)Dobrodošli!
 • Stipendije za izvrsnost za rane prijave (do 30. travnja!)

  Svi studenti koji upisuju prvu godinu, preddiplomskog ili diplomskog studija, imaju pravo na stipendiju za izvrsnost!
 • Međunarodna teološka konferencija u veljači Osijeku

  Duhovnost je važna! 19.-22. veljače 2019., Osijek, Hrvatska Promišljanja o duhovnim dimenzijama misijske teologije i lokalnih misijskih praksi u Centralnoj i Istočnoj Europi
 • Učilište dobilo dopusnice

  Učilište dobilo dopusnice za studijske programe!
 • Intenzivna predavanja

  Od 27. studenog do 1. prosinca Učilište organizira drugi tjedan intenzivnih predavanja (raspored). Pohađanje je obavezno i važno zbog konzultacija s predavačima.